Menubalk chaletparkdekeizerskroon
Goedkeuring W3C voor style en html document
Printen website chaletparkdekeizerskroon
Chaletpark de Keizerskroon op 
	googlemaps
Logo Chaletpark de Keizerskroon

CHALETVERHUUR

Chaletverhuur-Drenthe

   Klik op logo
voor meer info

CHALETVERKOOP

Chaletverkoop-Drenthe

   Klik op logo
voor meer info

Mobiel Chaletpark de Keizerskroon

Telefoon & WhatsApp:
        06-27515535

Mailbox Chaletverhuur Drenthe          E-mail: info@
chaletparkdeKeizerskroon.nl

Logo Chaletpark de Keizerskroon

Buurtschap Papenvoort in Drenthe


Het buurtschap Papenvoort ligt aan de gelijknamige weg in de gemeente Aa en Hunze, voorheen de gemeente Rolde. Papenvoort ligt tussen Rolde en Borger, pal ten noorden van een uitgestrekt bosgebied het Grolloërveld en het Drouwenerveld. Zowel links als rechts van het buurtschap liggen vier vennen. Buurtschap Papenvoort ontstond eind 19e eeuw t.g.v. de ontginning van het Rolderveld.

Ven nabij Papenvoort

In 1634 stond het buurtschap reeds vermeld als Papenvoort. (voorde = doorwaadbare plaats in een rivier) De betekenis is wellicht ontleend aan het feit dat hier een paap (rooms-katholieke geestelijke) is verdronken. Dichtbij, aan de oostzijde van Papenvoort, ligt de oude gemeentegrens Rolde-Gasselte; één van de grensstenen draagt de naam Munnikken Steen. Midden in dit buurtschap ligt chaletpark de Keizerskroon, voorheen camping "d'oale wal"

Camping d'oale wal

Papenvoort biedt u Als recreant volop rust en natuur en er zijn in de omgeving ruim voldoende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Eveneens zijn er in de omgeving van Papenvoort diverse bezienswaardigheden te vinden zoals het Hunebedcentrum in Borger, Buitencentrum Boomkroonpad in de boswachterij Borger-Gieten, het openluchtmuseum van Ellert en Brammert in Schoonoord, Herinneringscentrum in Westerbork, Kabouterland in Exloo, het Drents museum in Assen en niet te vergeten de jaarlijkse TT in Assen. Uiteraard is Wildlands Adventure Zoo Emmen meer dan de moete waard om deze attractie te bezoeken. Door de centrale ligging van Chaletpark de Keizerskroon in Papenvoort zijn alle bovengenoemde mogelijkheden makkelijk per auto, per fiets of met openbaar vervoer te bereiken.
Zoals u ziet, er is voldoende te beleven in de directe omgeving van het Chaletpark.

Omgeving 
	Papenvoort
Plattegrond Chaletpark de Keizerskroon

Parkbeheer: Chaletpark de Keizerskroon
Adres: Papenvoort 6-A41
Postcode en woonplaats: 9447 TV Papenvoort
Telefoon: 06-39500606
Email: info@chaletparkdekeizerskroon.nl